Veelgestelde vragen

Hoe gaat het bestelproces?
Wanneer je een bestelling plaatst krijg je een automatische bevestigingsmail van ons. Na betaling via de door jouw gekozen betaalmethode wordt je bestelling verwerkt. Alle bestellingen die voor dinsdagavond 22:00 geplaatst worden kunnen opgehaald worden op woensdag tussen 14u en 19u of op zaterdag tussen 9u en 12u.

Bestellingen die voor vrijdag 14u geplaatst worden kunnen ook opgehaald worden op zaterdag tussen 9u en 12u óf de woensdag erop tussen 14u en 19u. Óf op een volgende woensdag of zaterdag natuurlijk! Ons adres is: Broekpolderweg 5a te Uitgeest. 

Tijdens feestdagen zijn wij gesloten en kunnen er dus geen pakketten opgehaald worden. Mocht dit problemen geven, neem dan tijdig contact met ons op. We denken altijd graag mee!

Kan ik stukken vlees bij bestellen?
Dit kan! Stukken vlees als tong, hart, staartstuk, schenkel, nier, lever, mergpijp en botten zijn niet bij iedereen populair en daarom worden ze niet standaard verwerkt in de pakketten die wij aanbieden. Het is wel mogelijk deze te bestellen! Neem voor de mogelijkheden en prijzen contact met ons op.

Hoe gaat de levering van de pakketten?
De pakketten kunnen opgehaald worden op onze boerderij in Uitgeest en worden dus niet per post verzonden! Mocht je in de buurt wonen en kun je je bestelling niet op komen halen, neem dan contact met ons op dan proberen we te helpen!

Waar kan ik mijn pakket ophalen?
Aan de Broekpolderweg 5a te Uitgeest! 

Alle bestellingen die voor dinsdagavond 22:00 geplaatst worden kunnen opgehaald worden op woensdag tussen 14u en 19u of op zaterdag tussen 9u en 12u. Bestellingen die voor vrijdag 14u geplaatst worden kunnen ook opgehaald worden op zaterdag tussen 9u en 12u óf de woensdag erop tussen 14u en 19u. Óf op een volgende woensdag of zaterdag natuurlijk!

Hoe lang duurt het voordat het pakket klaar staat?
Alle bestellingen die voor dinsdagavond 22:00 geplaatst worden kunnen opgehaald worden op woensdag tussen 14u en 19u of op zaterdag tussen 9u en 12u. Bestellingen die voor vrijdag 14u geplaatst worden kunnen ook opgehaald worden op zaterdag tussen 9u en 12u óf de woensdag erop tussen 14u en 19u. Óf op een volgende woensdag of zaterdag natuurlijk!

Welke betaalmethodes hanteren jullie?
Je kunt bij ons betalen via Ideal, credit card of Paypal.

Wordt het vlees ingevroren geleverd?
Ja! Zie de volgende vraag om te zien hoe je het het best kunt ontdooien.

Hoe kan ik het vlees het best ontdooien?
Rustig ontdooien is het allerbest. Leg het vlees in de verpakking op een bord of schaal in de koelkast, zo is het de volgende dag mooi ontdooit. Als je het vlees sneller ontdooit wilt hebben leg het dan in de vacuum verpakking in een schaal met koud water, dan is het met 15 minuten ontdooit. 

Hoe worden de dieren verzorgd?
Wanneer je het pakket komt ophalen kun je met eigen ogen zien hoe de dieren verzorgd worden.

Hoe lang kan ik het vlees bewaren?
In de koelkast is het vlees een aantal dagen houdbaar, in de vriezer een jaar lang. 

Past mijn pakket in de vriezer?
We verpakken het vlees zo efficient mogelijk en een Medium pakket van zo’n 3,5kg neemt ongeveer een halve lade in. Een Large pakket van zo’n 7,5kg een hele lade. 

Is het vlees biologisch?
Het vlees van Uitgeest is mooi puur vlees maar we hanteren geen biologisch keurmerk. Onze dieren krijgen een mix van gras, kruiden en brok te eten en ook dit is puur voedsel. Ze staan buiten wanneer ze dat willen en eten ons eigen gras. Omdat het eigen gras is, is dit niet gecertificeerd voedsel, vandaar dat we er geen biologisch keurmerk aan kunnen geven, maar uiteraard is het een duurzame keuze! 

Hebben de dieren antibiotica gehad?
Nee

Wat krijgen de dieren te eten?
Onze varkens krijgen kuilgras en maïs van eigen land, hooi van ons kruidenrijk grasland en stro om in te scharrelen en daar eten ze tussendoor ook wat van. Daarnaast krijgen ze soms wat brood en vinden ze het heerlijk om takjes en ander snoeiafval te krijgen. Voor de nodige vitamines en mineralen krijgen ze een brok op maat. 

Onze koeien krijgen net als de varkens kuilgras en maïs van eigen land evenals het hooi van ons eigen kruidenrijk grasland. Daarnaast krijgen ze een brok voor de benodigde vitamines en mineralen en bierborstel, aardappelpersvezels en bietenpulp. 

Ik ben een restauranthouder en zou het rundvlees of varkensvlees graag op de kaart hebben, kan dat?
Dat snappen we heel goed! En het is mogelijk. Meerdere, vooraanstaande restaurants hebben een mooi stuk varkensvlees of rundvlees van Uitgeest op de kaart staan en we zijn niet verbaasd dat de reacties hier op goed zijn. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!